Zwangerschapsyoga

Yoga in de lucht waarbij traditionele hatha houdingen worden uitgevoerd in een draagdoek. Dit spelen met zwaartekracht kan in passieve houdingen heel ontspannend werken en in andere actievere houdingen een grote fysieke uitdaging zijn.

Deze vorm van Yoga is gericht op spierversterkende oefeningen voor benen-, bil- en rugspieren en zachte oefeningen die bijdragen aan het openen van de heupen en het bekken. We besteden veel aandacht aan ademhaling en meditatie en behandelen iedere les een ander thema. 

Thema’s die o.a. aan de orde komen zijn de ademhaling, harde buiken en voorweeën, bevallingshoudingen, meditatie, het vrouwelijk bekken en de bekkenbodemspieren. Daarnaast is er aandacht voor wat zich in het moment voordoet. Als je last hebt van bepaalde zwangerschapskwalen kunnen we kijken we wat we kunnen doen om de klachten te verminderen of te voorkomen (zoals bekkenpijn) en kan daar een thema aan worden gewijd. 

Deze workshops kenmerken zich door een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. Ervaring is niet nodig en je kan op elk gewenst moment instromen vanaf de vierde maand tot de laatste dag voor de bevalling.

Zwangerschapsyoga leert je: 

  • Kracht opbouwen
  • Goed te ontspannen 
  • Vertrouwd raken met je ademhaling en je lichaam
Boek een les