Naomi van der Werff

​Ongeveer vijftien jaar geleden stond ik voor het eerst op de mat. Yoga gaf mij onder andere een soepel en sterk lichaam en ik vond stilte en rust in mijn hoofd. Een aantal jaar geleden, door een droevige gebeurtenis in mijn leven, ben ik er achter gekomen dat yoga mij naast een soepel en sterk lichaam ook een soepele en sterke geest geeft. Wat je ervaart op de mat kan je ook heel goed toepassen in het dagelijkse leven. Alles komt en gaat. Ongemak en pijn, zowel fysiek als emotioneel. Je leert doorademen, ook als het moeilijk wordt.

Altijd ben ik op zoek naar het vinden van de juiste balans tussen in- en ontspanning. Ik loop graag hard en ik vind het heerlijk om de actievere yogalessen te volgen. Totdat ik ook yin yoga ontdekte. Wat een verademing om even niets meer te moeten en je terug te trekken in de stilte, terwijl er fysiek heel veel gebeurt. Nu wissel ik yin en yang veel meer met elkaar af. Beweging, meditatie, voeding en alternatieve geneeswijzen zijn onderwerpen die mij als kind al bijzonder interesseerden.

Deze onderwerpen heb ik ook teruggevonden in de opleidingen die ik heb gevolgd. In 2016 heb ik de Vinyasa Teacher Training (200H) bij Johan Noorloos afgerond. Ik vind het heel bijzonder om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over te mogen dragen. Omdat ik mij graag verder wil ontwikkelen als Vinyasa yogadocent volg ik momenteel diverse verdiepingsstudies bij verschillende docenten die mij inspireren.

Daarnaast heb ik in 2017 de Yin Yoga Teacher Training (200H) bij de Yogagarden afgerond. Een hele mooie uitbreiding van mijn yogakennis. De werking van yin yoga boeit mij enorm en ook hierin ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik ontdekte de wereld van de meridianen in combinatie met yin yoga en heb mij hier verder in verdiept bij Stillnessinyoga. In 2018 heb ik de Yin Yoga & Meditation opleiding afgerond en het jaar daarop de advanced module behaald waarbij we nog dieper in zijn gegaan op de werking van de meridianen.

Naast dat ik bij studio’s les geef, vind ik het ook heel leuk om yogales te geven bij bedrijven. Omdat ik naast Yin en Vinyasa yoga ook iets wilde aanbieden wat laagdrempeliger is voor kantoorpersoneel heb ik in 2019 mijn stoelyoga certificaat behaald. Ik was aangenaam verrast toen ik ontdekte dat je ook hele fijne yogaseries kunt uitoefenen op een stoel! En omdat het vanwege fysieke beperkingen niet voor iedereen is weggelegd om plaats te nemen op een yogamat is het heel mooi dat je evengoed altijd yoga kunt doen.

Wat ik iedereen mee wil geven is dat het er bij yoga niet om gaat of je lenig bent of niet. Yoga leert je namelijk dat alles goed is zoals het is. Door dit regelmatig te oefenen met yoga leer je dat ook te doen met de dagelijkse dingen in het leven. Yoga daagt je uit om je eigen grenzen te verkennen en de weerstand op te zoeken. Het gaat er niet om of de houding er mooi uitziet of niet. Het eindresultaat is niet belangrijk. Het gaat om de weg er naar toe.

Ik geef yogales bij diverse studio’s in Zaandam en omstreken. Daarbij richt ik mij op yoga bij bedrijven in de omgeving Noord-Holland. Samen met mijn man, dochtertje en onze huisdieren woon ik in Zaandam.

yogadocent naomi

” Ik vind het heel bijzonder om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over te mogen dragen.”

Naomi van der Werff

Docent bij Yogadreams

“Altijd ben ik op zoek naar het vinden van de juiste balans tussen in- en ontspanning.”​