Kinderyoga

Kinderyoga leeftijden

Momenteel bieden wij geen reguliere kinderyoga lessen op het rooster. Wel Aerial kinderyoga en Ouder & kind Aerial yoga workshops! 

De lessen worden aangeboden aan kinderen van 4-7 jaar, 7-10 jaar en van 10-12 jaar. De lessen zijn volgens een vast ritme opgebouwd, elke week komen de verschillende oefeningen terug.

De Kinderzonnegroet, die elke week terug komt, om zo met regelmaat deze verschillende houdingen aan te leren. Elke week nieuwe houdingen die in vertelvorm of een spannend stoer verhaal verwerkt worden.

Ademhaling spelletjes, hoe adem je eigenlijk, verandert dat als je blij of verdrietig bent? Samenwerking door partnerhoudingen, massage in vorm van spel, alles met een flinke dosis plezier. 

Hierbij is het leren luisteren, begrijpen van elkaar erg belangrijk. In de groep werken wij dus  niet alleen aan houdingen, maar ook aan zelfvertrouwen, je kracht, en je ontwikkeling. Aan het einde van de lessen is er altijd ruimte voor ontspanning, door het maken van een creatieve opdracht of meditatie.

Een mandala maken van stenen of schelpen, een mooi verhaal voorlezen, luisteren naar geluidjes buiten, of naar een klankschaal.

Kortom elke week anders, en toch herkenbaar, stoer en gevoelig.

Kinder Aerial yoga (7 – 12 jaar)

Momenteel alleen in workshop vorm. 

We bouwen piramides uit Egypte, zijn acrobaten in het circus en dieren uit het oerwoud. We vliegen, klimmen, rollen en hangen misschien zelfs ondersteboven. Aan het eind van de les kruip je terug in je eigen holletje en wordt je wakker uit een mooie droom.

Aerial Yoga voor kinderen stimuleert de motorische en sociale ontwikkeling van een kind. Er wordt veel samengewerkt, gebouwd aan vertrouwen in jezelf, de ander en het materiaal wat we gebruiken. Het prikkelt de fantasie en creativiteit waar een kind zich in kan uiten. Er is plaats voor max. 10 kinderen.