“Door jezelf te ontwikkelen, laat je een ander groeien.”

Opleiding Body Mind Release Therapeut

In deze erkende opleiding Body Mind Release therapeut leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen. Tevens help jij hen met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, het opstellen van een ‘behandelplan’, het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke loslaat- en opbouwmethode. Na deze opleiding kun jij jouw cliënten een bijzonder effectieve Body Mind Release traject aanbieden bestaande uit zeven sessies.

Startdatum

7 augustus 2021

Informatieavond

Informatiebijeenkomst data

mindfullness yoga zaandam
workshop mindfullness yogadreams zaandam
body mind release therapeut

Breed inzetbaar

Met deze topopleiding maak jij als therapeut echt het verschil! Body Mind Release is namelijk breed inzetbaar en blijkt volgens onze cliënten zeer effectief. Onze cliënten waarderen hun behandeling met een 9,1!
Subjectief onderzoek bij onze cliënten laat snelle en blijvende positieve resultaten zien bij klachten zoals: Stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma’s en veel andere stress – gerelateerde fysieke en mentale klachten.

Niet praten maar doen!

Zo zijn wij inmiddels bezig met een onderzoek i.s.m. een oncologisch centrum om de effecten van Body Mind Release te toetsten als ondersteunende interventiemethode tijdens en na de diagnose kanker. Ook zijn wij als Body Mind Release Nederland een re-integratiebureau aan het opzetten om mensen die in de WW of WIA zitten -via het UWV- gerichte Body Mind Release trajecten aan te kunnen bieden, zodat zij met meer energie levensvreugde, positiviteit, (zelf)vertrouwen en toekomstperspectief hun weg terug in de maatschappij kunnen hervinden.
Daarnaast zijn en worden allerlei samenwerkingsvormen opgezet met het bedrijfsleven en instanties puur gericht om mensen op alle vlakken te ondersteunen in een fijn, positief, gelukkig en energiek leven. Ons motto: Niet praten maar doen!

Inhoud opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules van elk drie dagen.
Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen.
Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen.

Module I

 • Je leert waar onze ballast zit en hoe deze ons leven op alle vlakken beïnvloedt.
 • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de klachten van jouw cliënt in ‘kaart’ te brengen en een persoonlijk behandelingsplan opstellen.
 • Je leert onze unieke loslaat- en opbouwmethode en kunt deze goed uitleggen aan jouw cliënt.
 • Je leert werken met een eenvoudige spiertestmethode om gericht ballast uit te kunnen testen.

Module II

 • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en behandelen.
 • Maken van een zogenaamde afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
 • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
 • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma’s losgelaten kunt vervangen voor positieve.

Praktijkperiode en beoordeling casussen

Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release traject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Theorie examen

Wanneer jij na de tweede module de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Diploma

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo erkend 2021 t.b.v. jouw website.
Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.
Jaarlijkse terugkomdag Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij jaarlijks verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen.

Informatie over de opleiding

Docenten: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode en Rachel Noach, docent Body Mind Release basis opleiding.
Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak.
Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

Details & Prijzen

De totale kosten van deze erkende topopleiding tot BMR master zijn: EUR 1.910,-
​Bij betaling in 3 termijnen EUR 1.990,-

Dit omvat:

 • Zes intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
 • Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
 • Beoordeling en feedback twee casussen.
 • Mondeling examen en diplomering.
 • Vermelding website.
 • De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-

Jaarlijkse kosten

Verplichte oefendag: EUR 170,-
Beoordeling twee casussen per jaar (verplicht gesteld door CRKBO), herregistratie en aanpassingen website EUR 125,-

Locatie

Body Mind Release & Jassentechniek Center
Teugenaarsstraat 1. 5348JA. Oss
Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg, op 50 meter van het trainingscenter.
Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Modules en data

Deze zesdaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee modules van elk drie intensieve opleidingsdagen. De opleiding start met module I. Er zijn jaarlijks tenminste zes startdata.
​Vervolgens kun je zelf kiezen aan welke geplande module II jij vervolgens deel wilt nemen.

Module I
5 – 7 maart 2021 | Docent Hans de Waard
28 – 30 mei 2021 | Docent Hans de Waard
9 – 11 juli 2021 | Docent Rachel Noach
10 – 12 september 2021 | Docent Hans de Waard
12 – 14 november 2021 | Docent Hans de Waard

Module II
31 maart – 2 april 2021 | Docent Hans de Waard
23 – 25 juni 2021 | Docent Hans de Waard
11 – 13 augustus 2021 | Docent Rachel Noach
6 – 8 oktober 2021 | Docent Hans de Waard
8 – 10 december 2021 | Docent Hans de Waard

Voor wie?

iedereen die de level 1 training Yoga Nidra & Yin yoga heeft afgerond bij Yogadreams.

Aantal deelnemers

minimaal 10

Locatie Yogadreams

Vinkenstraat 36a, ​
1506 CM  ZAANDAM.
​15 minuten vanaf Amsterdam

Docenten

bianca coorengel docent

Bianca Coorengel (Hoofddocent)
Yoga (Nidra) is een basis waar je op terug kan vallen in iedere situatie. Leefbaar en toepasbaar in het dagelijks leven.

yogadreams ingrid groot

Ingrid Groot
De eerste keer dat ik een Yin Yoga les deed was ik verkocht. Ik wist het: dit is het! M’n lichaam voelde het als het ware, ik kon en mocht helemaal ontspannen. Het maakte mijn yoga-ervaring compleet. Ik was al 27 jaar bezig met yoga: lessen, opleidingen, retraites.

Laat je inspireren door onze leden

“De docenten waren zeer gedreven, enthousiast, stonden open voor alle vragen en feedback. Erg prettig in het contact. Doordat de docenten zichzelf ook kwetsbaar opstelden, zorgde dat voor openheid en vertrouwen en dat werkte door op de groep. Kortom: de begeleiding was echt top!”

Jolien

“De docenten zijn echt fijn. Het is heel duidelijk dat men heel veel kennis en ervaring in huis heeft. En ondanks dat er serieus les gegeven wordt, is er ruimte voor een gezonde dosis humor. Er wordt gelachen, maar ook gehuild, maar echt heel fijn is dat je jezelf kunt zijn. Je voelt je snel vertrouwd.”

Anoniem

“Top die hele heldere Eva Sofie. Anatomie was nieuw voor mij, maar begon het meer en meer te waarderen. Filosofie was machtig, had graag veel meer van haar willen leren.”

José

“De begeleiding was professioneel. Ingrid is zeer ervaren en wist alle vragen vol zelfvertrouwen te beantwoorden, ze neemt alle tijd die nodig is en voelt de groepsenergie en de individuele energie feilloos aan.”

Anoniem